четвртак, 20. септембар 2012.

Вече љубавне поезије - Књижевни клуб Стеван Раичковић


Љубитељи љубавне поезије имали су прилику да се друже са члановима новоснованог Књижевног клуба Стеван Раичковић који је даривао своју поезију и поезију светских песника. Да ли је шарм неке песме искрен то су могла просудити само сродна срца, јер искрено јесте све – што није лаж. Свет поезије и није саткан од другог ткива до љубави, и смисао који је прожима није од овог нама опипљивог материјалног света. Да, од љубави која као фантом блиста у светлости кандила срца и својим изолованим животом као златно уоквирена икона у светломраку нашег бића осветљава душу.
Песници и чланови Књижевног клуба Стеван Раичковић

Књижевник Пеко Лаличић из Мајданпека
Њена магија успављује нас мирисом који опојно струји са цветних пољана с оне стране разума. Има ли неко под капом небеском коме љубав не исписује календар постојања?! Стихове су нам говорили  Јелена Јовић з Кучева, која пише од најранијег детињства, како поезију тако и прозу, неке од њених песама ушле су у књиге под називом "Сто младих талената Браничевског округа" у, издању "Српске куће" из Пожаревца. Затим Радмила Станковић, која је објавила збирку љубавне поезије под називом Мудрољубљенија у два издања код Удрежања писаца поета из Београда , поезија јој је заступљена на неколико светских језика. Иначе песме је објављивала у разним Алманасима, најпознатији од свих је Културни Клуб Јесењин из Београда «Ослушкивања». Живи и ради у Кучеву. Милан Вишњић , песник и председник Књижевног Клуба Стеван Раичковић који је објавио збирку песама «Не пушта она Кишу». Недавно је награђен престижном књижевном наградом на конкурсу Банатско перо. Живи и ствара у Кучеву. Александра Петровић која је објавила неколико збирки песама и то «У вртлогу», «Белешке са краја света,» «Кроз призму лудила» и «Књига» Њена поезија је награђивана престижним књижевним наградама . Живи и ствара у Кучеву. Ружица Радуљ из Кучева која је позната широј јавности по својој збирци песама «Ружин Буквар» у којој је кроз своје песме генијално спојила разум и осећајност. Први пут се представила београдској публици а затим су наступила бројна књижевна представљања у земљи и иностранству. Магистар је економије и бави се научним радом истраживањем Бренда и брендирања у вези чега је објавила и књигу. Јасна Дејић , први пут се представила публици у Кучеву кроз овај књижевни клуб својом прозом где је изазвала велико интересовање фрагментима из свог романа који је већ спреман за штампу. Живи и ствара у Кучеву.
Поезију чита Јелена Лена Јовић из Кучева




Књижевник Пеко Лаличић из Мајданпека
Са публиком и члановима клуба специјални гост био је  истакнути писац господин Пеко Лаличић из Мајданпека., песник и афористичар који се представио са пар својих песама и поклонио своје књиге. Пише поезију, прозу, афоризме, рецензије, приказе књига и бави се публицистичким радом. Објављује у бројним књижевним и другим листовима и часописима, и електронским медијима. Заступљен је у бројним антологијама, зборницима, алманасима и заједничким књигама живи и ствара у Мајданпеку.


Р. Станковић

Нема коментара:

Постави коментар