недеља, 2. децембар 2012.

Док посматрам звезде – Александра Петровић


Виолета Илић, Слободан  Ристовић и Зоран Недељковић
У свечаној Скупштинској сали Општине Кучево у организацији градске библиотеке Никола Сикимић Максим у Кучеву, љубитељи поезије и писане речи имали су прилику да уживају у поезији своје суграђанке Александре Петровић. Књижевно вече је отворила директорка библиотеке Виолета Илић говорећи о Александри Петровић и њеном досадашњем стваралаштву , као и о најновијој збирци поезије «Док посматрам Звезде».
Александра Петровић и Зоран Недељковић
Александра Петровић је из Кучева. Рођена је 1975 године и добитник је бројних награда. Добила је Трећу награду на Лимским вечерима поезије 1989. године, Прве награде на Лимским вечерима 1991.године затим књижевне награде Блажо Шћепановић за рукописну збирку песама Белешке са краја света 1992. године, Друге награде на Ратковићевим вечерима поезије 1993.године за рукопис збирке Кроз призму лудила.



Александра са породицом



Објавила је до сада пет песничких књига. Поезија је, често лексикон знакова којима песник посматра оно у свом видном пољу, али и оно онострано иза чега се отвара нова видност, пред којом смо задивљени јер откривамо трагове снажних ранијих искустава. У уводу своје најновије песничке књиге Александра Петровић каже :» Речи су бреме које морам да спустим, преслаба сам да га дуго носим, а непрекидно у души расте. «


Радмила Станковић





1 коментар:

  1. Čista desetka za prelepo književo veče.I čista desetka za prilog o istoj.Svaka ćast kolega,Rado ;)

    ОдговориИзбриши