среда, 27. новембар 2013.

Konkurs časopisa AVLIJA za najbolju priču i pjesmu u regionu za 2013. godinu


Časopis za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA iz Rožaja raspisao je 3. međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu priču i pjesmu u regionu za 2013. godinu
Konkurs je otvoren od 1. do 31. decembra 2013. godine.
Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu priču i(li) jednu pjesmu.
Prijavljene priče i pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom).
U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.
Priče i pjesme se šalju na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com
Sve tri nagrađene priče i pjesme kao i nekoliko izabranih biće objavljene u devetom broju časopisa AVLIJA krajem januara 2014. godine, kao i na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.
Tri autora, dobitnika prvog, drugog i trećeg mjesta za najbolju neobjavljenu priču i pjesmu u regionu za 2013. godinu biće nagrađeni plaketom, primjerkom časopisa Avlija sa najboljom poezijom i prozom za 2013. godinu, kao i fotomonografijom Rožaja.
Rezultati konkursa biće objavljeni 15. januara 2014. godine na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.
USLOVI KONKURSA:
- Slati samo priče i pjesme koje nijesu ranije objavljene u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).
- Svaki autor/ka može poslati jednu priču i(li) jednu pjesmu.
- Redakcija časopisa AVLIJA i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih priča na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba.
- Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.
- U istom Word fajlu, zajedno sa pričom i(li) pjesmom, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.
PREPORUKE:
- Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.
- Sve priče šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima priča).
- Kucajte slova č, ć, dž, š, đ i ž.
- Očekivana dužina priče 5-12.000 karaktera (ali to nije limit).
Za dodatna pojašnjenje u vezi konkursa možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com.
NAPOMENA 1: Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” se opredijelila da se radovi ne šalju pod šifrom kako bismo olakšali slanje autorima koji se ne služe najbolje e-mailom a i iz razloga što će od strane sekretara redakcije članovima žirija biti dostavljene pristigle priče i pjesme oštampane bez navođenja imena autora.
NAPOMENA 2: Priče i pjesme se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com i očekujte potvrdu da smo Vaš mejl primili. Ukoliko se desi da Vam ne potvrdimo prijem mejla u roku od 48 sati od slanja, molimo Vas da priče pošaljete ponovo ili da nas kontaktirate.

Нема коментара:

Постави коментар