четвртак, 19. фебруар 2015.

Književno veče Radmile Stanković

Ljubitelji pisane reči u Kučevu imali su priliku da provedu veče sa svojom sugrađankom i pesnikinjom Radmilom Stanković. Književno veče ove autorke održano je povodom Dana zaljubljenih u organizaciji Centra za kulturu „Veljko Dugošević“. Ova kučevačka pesnikinja svojim sugrađanima govorila je ljubavne pesme iz svoje najnovije knjige „Duša uzdaha“, ali i poeziju koja još nije objavljena.
Radmila Stanković predstavila je i svoju novu proznu poeziju, čime je još jednom pokazala svojim obožavaocima da je ovladala ovom temom i postala afirmisani pisac koji ne eksperimentiše i ne odlazi daleko od teme koja je omeđena ljubavlju, a poezija joj postaje mnogo jača, zrelija…
– Drago mi je kad god mi se pruži prilika da predstavim svoje ljubavne pesme koje su priznate i u svetu ponovo mojim sugrađanima, ali uvek želim da dodam i ponešto novo. Moja poruka svima je da najlepše i najbolje stvari na svetu ne mogu se videti, niti se čak mogu dotaći, one se moraju osetiti srcem. Kada pijete vodu setite se njenog izvora, kaže stara kineska poslovica, koja nas podseća da nam srca moraju biti čista, a namere snažne kada osetimo ljubav. Na kraju krajeva, mi doživimo ljubav naših bližnjih pre nego ljubav prijatelja, partnera ili drugara. Niko sebe ne može da prisili da oseća ljubav, ali opet nema čoveka koji nije voleo i kome ona nije pokretačka snaga u životu. Ljubav niče iz semena dobrote, posvećenosti, poštovanja i privrženosti. Zato volite bez straha, srce je čarobna kutija, neće se ljubav potrošiti“, naglasila je Radmila Stanković.  

Lj.Nastasijević (Izvor: http://radiopozarevac.rs/2015/02/knjizevno-vece-radmile-stankovic/)

1 коментар: